Šta je ICF?

The International Coach Federation (ICF) je vodeća globalna organizacija posvećena unapređenju koučing profesije kroz postavljanje visokih standarda, obezbeđivanje nezavisne sertifikacije i izgradnju svetske mreže profesionalnih koučeva. Ova organizacija osnovana je 1995. godine, a danas broji preko 20. 000 članova širom sveta. ICF je poznat po svojim zlatnim, najvišim standardima u koučingu.

icfs

Kao najveća svetska organizacija profesionalnih koučeva, ICF daje kredibilitet svojim članovima. Fokus ove organizacije je i na povezivanju članova sa alatima i resursima koji su im neophodni kako bi bili uspešni u svojoj karijeri.

Od marta 2010. godine ICF je prisutan u Srbiji posredstvom ICF akreditovanih programa Erickson Coaching International- a. Izuzetno važan trenutak za koučing zajednicu u Srbiji bilo je osnivanje ICF Chapter-a u decembru mesecu 2018. godine.

Ko može biti akreditovan od strane ICF-a?

Kao kandidati za akreditaciju, odnosno sertifikaciju, mogu se prijaviti institucije koje žele da akredituju svoj program ili pojedinci koji žele da postanu profesionalni koučevi. Proces se znatno razlikuje u ova dva slučaja, te ćemo ih pojedinačno objasniti.

Ukoliko institucija želi da akredituje svoj program

Da bi program bio akreditovan od strane ICF-a potrebno je da u potpunosti, ili u određenoj meri zadovolji rigorozna pravila i visoke standarde.

U zavisnosti od toga u kojoj meri zadovoljava te standarde, razlikuju se i tri nivoa akreditacije od strane ICF-a:

  • CCE (Continuing Coach Education)
  • ACSTH (Approved Coaching Specific Training Hours)
  • ACTP (Accredited Coaching Training Program)

Kada birate edukaciju za sebe, vrlo je važno da proverite koji tačno nivo ICF akreditacije zadovoljava program koji želite da pohađate, jer će od toga zavisiti i vaši benefiti nakon treninga.

ICF takođe zahteva obnavljanje akreditacije na svake 3 godine.

ICF je jedina organizacija u svetu koja nudi globalno priznat, nezavisan akreditacioni program za koučeve praktičare.

ICF svedočanstva se dodeljuju profesionalnim koučevima koji su ispunili stroge obrazovne i iskustvene zahteve i pokazali temeljno razumevanje koučing kompetencija koje postavljaju standarde u struci. Dostizanje ICF akreditacije dokazuje posvećenost kouča integritetu, razumevanju i ovladavanju veštinama koučinga, kao i posvećenost klijentima.

Kako da postanete ICF profesionalni kouč?

Imate pitanja? Kontaktirajte nas:
Brojevi telefona:
+ 381 (0)11 4123 470
+ 381 (0)11 4123 410
Adresa:
Matice srpske 87a, Beograd, Srbija